PRVA ŠKOLSKA OLIMPIJADA STAROGRADSKIH OSNOVACA PRVOG, DRUGOG I TREĆEG RAZREDA: „ALAS“ NAJBOLJI U MUŠKOJ I ŽENSKOJ KONKURENCIJI

U sportskoj hali KK „Dinamik“, u organizaciji naše opštine i Sportskog saveza Stari grad, održana je  Prva školska olimpijada starogradskih osnovaca prvog, drugog i trećeg razreda. Na poligonu spretnosti dečaci i devojčice OŠ „Mihailo Petrović Alas“ bili su najspretniji i najbolji, u obe konkurencije.

„Na Prvoj starogradskoj olimpijadi učestovale su 4 ekipe starogradskih osnovnih škola – „Skadarlija“, „Alas“, „Baruh“ i „Vuk“, na poligonu spretnosti, koji je prilagođen ovom godištu malih „olimpijaca“. Ekipe prvog i drugog razreda bile su mešovite, činile su ih po pet dečaka i devojčica, dok su se malo stariji trećaci takmičili posebno u ženskoj i muškoj konkurenciji, a ekipe su brojale po 10 dečaka i devojčica. Iako je „Alas“ pobednik u svim kategorijama, za nas su sva deca koja su se danas takmičila – pobednici, shodno olimpijskom motu „Važno je učestvovati“, kaže Mirko Vujović, generalni sekretar Sportskog saveza Stari grad.

Prvoj školskoj olimpijadi za najmlađe osnovce prisustvovao je Nedeljko Jovanović, član Veća opštine zadužen za sport.

„Naša deca su prioritet opštine Stari grad, posebno u oblasti sporta. Prva olimpijada za osnovce prvog, drugog i trećeg razreda je potvrda da smo uspelu i u našim namerama jer je danas učestvovalo preko 200 starogradske dece. Podsećam da smo obnovili i tradiciju školskih sportskih takmičenja u svim sportskim disciplinama, a nakon višegodišnje pauze osnovci su se takmičili i u atletici. U popularizaciji sporta i bavljenja fizičkom kulturom najmlađi su prioritet i za njih smo u protekle dve godine organizovali niz besplatnih sportskih programa u okviru „Škole sporta“, istakao je Nedeljko Jovanović i zahvalio KK „Dinamik“ na podršci u realizaciji svih školskih sportskih, takmičenja.

Uz podršku drugara sa tribina i svojih učitelja na olimpijskom poligonu spretnosti najuspešniji su bile ekipe „Alasa, u kategoriji prvog, drugog i trećeg razreda.

„Organizacija je odlična. Osnovci ovog uzrasta ne učestvuju na opštinskim i gradskim takmičenjima, već njihovi stariji drugari iz petog, šestog, sedmog i osmog razreda, tako da je ova olimpijada odlična ideja. Deca vole da se igraju i takmiče, i već dve nedelje željno očekuju ovu „olimpijadu“ i eto, danas su bili najbolji. Sve pohvale upućujem našoj opštini i Sportskom savezu“, kaže Jelena Gejić, učiteljica OŠ „Mihailo Petrović Alas“.

Podsećamo da je opština Stari grad u popularizaciji sporta, uz obnovu tradicije školskih sportskih takmičenja,  organizovala i niz besplatnih programa za najmlađe Starograđane. Za đake prvake besplatnu školu plivanja, a za najmlađe osnovce do četvrtog razreda besplatnu „Školu sporta“ u SRPC „25. maj“.