ПРВА ШКОЛСКА ОЛИМПИЈАДА СТАРОГРАДСКИХ ОСНОВАЦА ПРВОГ, ДРУГОГ И ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА: „АЛАС“ НАЈБОЉИ У МУШКОЈ И ЖЕНСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

У спортској хали КК „Динамик“, у организацији наше општине и Спортског савеза Стари град, одржана је  Прва школска олимпијада староградских основаца првог, другог и трећег разреда. На полигону спретности дечаци и девојчице ОШ „Михаило Петровић Алас“ били су најспретнији и најбољи, у обе конкуренције.

„На Првој староградској олимпијади учестовале су 4 екипе староградских основних школа – „Скадарлија“, „Алас“, „Барух“ и „Вук“, на полигону спретности, који је прилагођен овом годишту малих „олимпијаца“. Екипе првог и другог разреда биле су мешовите, чиниле су их по пет дечака и девојчица, док су се мало старији трећаци такмичили посебно у женској и мушкој конкуренцији, а екипе су бројале по 10 дечака и девојчица. Иако је „Алас“ победник у свим категоријама, за нас су сва деца која су се данас такмичила – победници, сходно олимпијском моту „Важно је учествовати“, каже Мирко Вујовић, генерални секретар Спортског савеза Стари град.

Првој школској олимпијади за најмлађе основце присуствовао је Недељко Јовановић, члан Већа општине задужен за спорт.

„Наша деца су приоритет општине Стари град, посебно у области спорта. Прва олимпијада за основце првог, другог и трећег разреда је потврда да смо успелу и у нашим намерама јер је данас учествовало преко 200 староградске деце. Подсећам да смо обновили и традицију школских спортских такмичења у свим спортским дисциплинама, а након вишегодишње паузе основци су се такмичили и у атлетици. У популаризацији спорта и бављења физичком културом најмлађи су приоритет и за њих смо у протекле две године организовали низ бесплатних спортских програма у оквиру „Школе спорта“, истакао је Недељко Јовановић и захвалио КК „Динамик“ на подршци у реализацији свих школских спортских, такмичења.

Уз подршку другара са трибина и својих учитеља на олимпијском полигону спретности најуспешнији су биле екипе „Аласа, у категорији првог, другог и трећег разреда.

„Организација је одлична. Основци овог узраста не учествују на општинским и градским такмичењима, већ њихови старији другари из петог, шестог, седмог и осмог разреда, тако да је ова олимпијада одлична идеја. Деца воле да се играју и такмиче, и већ две недеље жељно очекују ову „олимпијаду“ и ето, данас су били најбољи. Све похвале упућујем нашој општини и Спортском савезу“, каже Јелена Гејић, учитељица ОШ „Михаило Петровић Алас“.

Подсећамо да је општина Стари град у популаризацији спорта, уз обнову традиције школских спортских такмичења,  организовала и низ бесплатних програма за најмлађе Старограђане. За ђаке прваке бесплатну школу пливања, а за најмлађе основце до четвртог разреда бесплатну „Школу спорта“ у СРПЦ „25. мај“.