PROŠIRENA MREŽA DNEVNIH BORAVAKA ZA DECU I OMLADINU OMETENU U RAZVOJU

Gradski odbornici usvojili su na jučerašnjoj sednici Rešenje o davanju saglasnosti na Statut o izmenama i dopunama Statuta Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, prema kome se širi mreža ovih dnevnih boravaka.

– Na ovaj način se postojećoj mreži pridodaju dnevni boravci u Kneza Miloša 4 u Starom gradu, Petrarkinoj 4-8 na Zvezdari, , Bulevaru JNA 2-4 na Voždovcu i Borskoj 92 u Rakovici – rekla je članica Gradskog veća Aleksandra Gojković.

Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju je ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač grad Beograd. Njegova osnovna delatnost je smeštaj i dnevni boravak, radno osposobljavanje, vaspitanje, obrazovanje i zdravstvena zaštita dece i omladine sa oštećenim sluhom, autizmom i mentalnom retardacijom. Podsećamo da je Odlukom Veća Gradske Opštine Stari grad prostor nekadašnje mesne zajednice „Ivo Lola Ribar“ u Kneza Miloša 4 ustupljen Centru i biće adaptiran u dnevni boravak za osobe sa smetnjama u razvoju. Za uređenje prostorija, krečenje, noviparket i adaptaciju mokrog čvora za obezbeđeno je oko 1,6 miliona dinara.