PRORADILA FONTANA U NASELJU MIKA ALAS NA DORĆOLU

Dan beogradskih fontana počeo je danas kada su u rad puštene četiri fontane. Beograđani su imali priliku da uživaju u celodnevnom multimedijalnom događaju pored svake od njih, pod nazivom „ Beograd poručuje- zamisli želju“.

Obnovljena fontana u naselju Mika Alas na Dorćolu, u prisustvu predsednice GO Stari grad Mirjane Božidarević, puštena je u rad u 13 časova i predstavljaće novo mesto okupljanja mladih ovog kraja.

Na urbanoj zabavi u organizaciji Milice Cerović nastupile su hip- hop i break dance škole koje su se međusobno takmičile.

– Ova fontana napravljena je pre 30 godina i nikada nije puštena u rad. Građani koji ovde stanuju okupili su se oko inicijative za njenu revitalizaciju i sređivanja prostora oko nje. Mi u opštini smo prihvatili inicijativu i izradili projekat i ustupili ga gradskom sekretarijatu za komunalne i stambene poslove koji je u rekordnom vremeno sredio fontanu – rekla je predsednica GO Stari grad Mirjana Božidarević. Kako je dodala, u znak zahvalnosti našim sugrađanima koji su tako dugo čekali da fontana proradi, opština će preuzeti na sebe sređivanje okolne zelene površine.