DAN BEOGRADSKIH FONATANA

Celodnevni multimedijalni događaj Dan beogradskih fonatana biće održan danas pod nazivom „Beograd poručuje: Zamisli želju”. Program će se odvijati kod četiri obnovljene fontane, kod SC „Tašmajdan” (u 11,00 sati), u naselju Mika Alas na Dorćolu (13,00), na Kalemegdanu (15,00 ), i u prolazu Bezistan (17,00), koje će tog dana svečano biti puštene u rad.

Od 11 časova kod obnovljene fontane kod SRC „Tašmajdan” odvijaće se program „Muzika i pokret”, koji će voditi Tanja Petrović, naša poznata karatistkinja. Nastupiće Etnokarate klub „Nipon”, plesači irskog plesa, džudisti, gimnastičarke sportskog kluba „Ritam” Milene Reljin, a biće izvedena i predstava o borilačkim veštinama. Fontana u naselju Mika Alas na Dorćolu biće od 13 časova novo mesto okupljanja mladih, kada će nastupiti di-džejevi i nekoliko beogradskih dens grupa. Početak rada obnovljene fontane „Borba čoveka sa zmijom” na Kalemegdanu u 15 časova obeležiće koncert klasične muzike vojnog orkestra „Stanislav Binički” pod dirigentskom palicom Pavla Medakovića.

Centralni događaj, u okviru manifestacije „Beograd poručuje: Zamisli želju”, odigraće se otvaranjem fontane „Devojka sa školjkom”, u Bezistanu, u 17 časova, a Beograđanima će se predstaviti “Beogradski diskilend orkestar”.