PROMOCIJA KOMUNALNE POLICIJE

Danas na Trgu Republike ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas su okupljenim građanima promovisali značaj uvođenja komunalne policije za grad Beograd.

„Posle više godina i naših napora, ove godine dobili smo Zakon o komunalnoj policiji koji će bitno uticati na kvalitet života građana. Osim Beograda, ovaj zakon su dobila još 23 grada u Srbiji i ovom prilikom bih se zahvalio ministru Markoviću i njegovom ministarstvu koji su i zaslužni za usvajanje ovog Zakona.

Naredne godine imaćemo oko 350 pripadnika komunalne policije koji će se finansirati iz gradskog budžeta, i kada komunalni policajci budu na ulicama našeg grada bićemo spremni da u potpunosti uredimo sve oblasti iz svoje nadležnosti na koje građani imaju opravdane primedbe“, rekao je Dragan Đilas.

„Već mesec dana promovišemo projekat uvođenja komunalne policije u rad gradskih uprava.Očekivanja su velika ali Beograd danas ima kvalitetnu i stručnu vlast koja je spremna da implementira sve zakonske norme u svakodnevni život. Komunalna policija će sankcionisati prekršaje, kažnjavati bespravnu gradnju, kažnjavati nesavesne vozače, kažnjavati buku, pomagati đacima, starijim osobama, jednom rečju sankcionisati komunalni nered“, rekao je Milan Marković, ministar za državnu upravu i loklanu samoupravu.