PROGLAŠENI POBEDNICI AKCIJE ZA ZELENIJI BEOGRAD: DVE NAGRADE STIGLE NA STARI GRAD

Svečanom dodelom zahvalnica i nagrada pobednicima u sedam takmičarskih kategorija, završena je akcija “Za zeleniji Beograd, koju sprovode Grad Beograd i JKP „Zelenilo-Beograd“. Nagrade je ovom prilikom uručio gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, a među pobednicima su se našli i učesnici sa teritorije Gradske opštine Stari grad, koji su osvojili prvo mesto u dve kategorije.

 

U kategoriji najlepša zelena površina oko poslovnog prostora, prvo mesto osvojio je Centar za socijalni rad – Stari grad. Zaposleni u ustanovi koja pruža podršku socijalno osetljivim grupama stanovništva, obavljaju veoma odgovoran posao, ali pored toga nalaze vreme i energiju za uređenje dvorišta, kako bi posetu i boravak u ovoj ustanovi učinili mnogo prijatnijim.

Prvo mesto u kategoriji najlepša zelena površina oko stambenog objekta, pripalo je Stambenoj zajednici u ulici Dunavski kej br. 2. Stanari ove zgrade godinama zajedno uređuju prostor u kojem se druže i opuštaju. Zelena površina ispunjena je raznovrsnim i pažljivo odabranim biljkama, o kojima se brižljivo vodi računa.

– Sa velikim zadovoljstvom uručio sam nagrade učesnicima akcije „Za zeleniji Beograd”, koja se održava osamnaesti put. Činjenica je da u Beogradu iz godine u godinu imamo sve više ljudi koji vode računa o svom životnom okruženju, što je zaista za svaku pohvalu. Angažovanje svih nas na uređenju zelenih površina će nas brže dovesti do cilja, a to je da Beograd bude prava zelena prestonica – izjavio je Radojičić.