OSNOVAN RVAČKI SPORTSKI KLUB „STARI GRAD“: BESPLATNO ČLANSTVO I TRENINZI ZA STAROGRADSKU DECU, UZRASTA OD DEVET I VIŠE GODINA

Sportska porodica na Starom gradu bogatija je za Rvački sportski klub „Stari grad“. Tim povodom  je u prostorijama SRPC „25.maj – Milan Gale Muškatirović“ potpisan protokol o saradnji ovog rvačkog sportskog kluba sa Gradskom opštinom Stari grad, u skladu sa primenom svih epidemioloških mera.
Potpisivanju protokola, kojim je takođe, rvačkom sportskom klubu odobreno korišćenje imena „Stari grad“, prisustvovali su zamenik predsednika opštine Stari grad Aleksandar Todorović, član Veća opštine zadužen za sport Nedeljko Jovanović, generalni sekretar Sportskog saveza Stari grad Mirko Vujović, direktor Rvačkog sportskog kluba „Stari grad“ Damjan Đorđević, nekadašnji juniorski reprezentativac, kao i članovi starogradske sportske porodice Đorđević.
„Naša ideja je da decu okrenemo pravim vrednostima i da im pružimo mogućnost da kvalitetno i besplatno koriste svoje slobodno vreme baveći se sportom. Ovo je jedan od brojnih programa koji najmlađim sugrađanima omogućavaju da se opredele za sportske sadržaje u skladu sa njihovim željama i afinitetima“, naglasio je zamenik predsednika Aleksandar Todorović, koji je kao aktivni sportista igrao košarku u nekoliko domaćih klubova.

„Podržali smo osnivanje rvačkog kluba jer smatramo da je privilegija imati ovakve entuzijaste poput porodice Đorđević u našoj lokalnoj zajednici. Sva deca uzrasta od 9 godina i naviše neće plaćati klupsku članarinu i moći će da se besplatno bave ovim bazičnim sportom zahvaljujući odlučnosti ovih ljudi“, istakao je Nedeljko Jovanović, nekadašnji rukometni reprezentativac i svojevremeno jedan o najboljih rukometaša Sveta.
Starogradske najmlađe rvače, u svim starosnim kategorijama, podučavaće stilovima i tajnama ovog sporta višestruki juniorski i kadetski šampion, nekadašnji reprezentativac u grčko rimskom i slobodnom stilu, Damjan Đorđević. Treninzi će se odvijati dva puta dnevno, pre i posle podne, na strunjačama male sale SRPC „25 maj – Milan Gale Muškatirović“.
„Rvanjem sem bavim od ranog detinjstva. Trudiću da znanje i iskustvo koje sam stekao na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima prenesem starogradskim klincima. Nadam se da će naša sredina ponovo iznedriti vrhunske rvače, buduće šampione. Želim da se od srca zahvalim opštini Stari grad što je podržala i pomogla osnivanje rvačkog kluba“, istakao je Damjan Đorđević, dvadeset četvorogodišnji Dorćolac, nekadašnji član Rvačkog kluba „Partizan“.
Početak rada Rvačkog sportskog kluba „Stari grad“ svojim prisustvom podržali su Đorđevićevi treneri i kolege rvači, kao i sportski prijatelji i komšije sa Dorćola