PREDSTAVNICI MAKEDONSKE AMBASADE POKLONILI BREZE OŠ “MIKA ALAS”

U dvorištu OŠ „Mika Alas“ predstavnici makedonske ambasade zasadili su danas tri breze uz pomoć učenika prvog razreda ove škole i čelnika opštine Stari grad.

Ovoj akciji prisustvovali su Vladimir Krstevski, otpravnik poslova, ambasade republike Makedonije Aleksandar Novotni, savetnik u ambasadi, Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, Ana Danilović, zamenica predsednika opštine Stari grad Andrea Simonov, predsednica Saveta za ekologiju SO Stari grad i domaćin Vesna Nedeljković, direktorka škole „Mika Alas“.

Prema rečima Vladimira Krstevskog, ovo je druga godina kako traje akcija „Dan drva“, pod pokroviteljstvom makedonske vlade. Prošle godine je zasađeno dva miliona sadnica na celoj teritoriji Makedonije, a ove se očekuje šest miliona jer namera je da akcija postane tradicionalna i poprimi regionalni karakter.

Mirjana Božidarević predložila je da se sličnim akcijama pridruže i druge ambasade sa sedištima na Starom gradu, a Andrea Simonov je istakla da, u ovakvim akcijama uvek treba poći od najmlađih, kako bi oni to preneli na svoje roditelje.

Da ova akcija protekne uspešno, pomogli su i JKP „Zelenilo Beograd“ i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Stari grad“.