PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD OBIŠAO JE RADOVE KOJI SE IZVODE NA KROVU DESETOSPRATNICE U KOJOJ JE NEDAVNO IZBIO POŽAR

Marjanović: Najvažnije je da se Minja oporavi, a sanacija krova zgrade u kojoj je izbio požar biće gotova da kraja godine. 

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović obišao je danas Donji Dorćol i zgradu u Visokog Stevana 27, na kojoj su počeli radovi na popravci krova koji je izgoreo u požaru 27. oktobra ove godine.

Sanacija dela teško oštećenog krova omogućiće stanarima ove dorćolske višespratnice da se vrate normalnom svakodnevnom životu, a vlasnicima oštećenih stanova da ih renoviraju.

Na pročelje desetospratnice postavljena je skela koja radnicima omogućava bezbedan rad na sanaciji izgorelog dela krova, a popravku, kako je prilikom izbijanja požara i najavio predsednik opštine, zajedno finansiraju Gradska opština Stari grada i JKP Gradsko Stambeno.

„Radovi iznose 2 miliona i šesto sedamdeset hiljada dinara. Ovo je primer kako kroz saradnju naše opštine i gradskih komunalnih preduzeća rešavamo probleme građana, posebno u ovakvim vanrednim situacijama. Očekujemo da se sanacija završi u narednih mesec, mesec i po dana, u zavisnosti od vremenskih uslova“, rekao je tom prilikom predsednik Marjanović i dodao da je najvažnije da se petnaestogodišnja Minja, sa čijom porodicom je u kontaktu, oporavlja posle druge operacije.

„Našoj hrabroj Starograđanki poklonili smo lap top da bismo joj olakšali period oporavka i kako bi mogla da prati školsku nastavu, po izlasku iz bolnice. Kada se oporavi upoznaće se sa petoricom hrabrih momaka kojima dugujemo neizmernu zahvalnost i koji su postali pravi heroji našeg grada posle zajedničkog podviga kada su nesebično spasili Minju iz požara“ naglasio je predsednik opštine.

Opština Stari grad je ove mlade, hrabre ljude koje su pokazali solidarnost, humanost i prisebnost onda kada je to trebalo simbolično nagradila sa po 15 hiljada dinara.

Donji Dorćol je u poslednjih nekoliko meseci bogatiji i za dva nova dečja igrališta – u Despota Đurđa i u Dubrovačkoj ulici, kao i za novouređeni parking prostor sa trideset mesta na nekad zapuštenom javnom prostoru u Dubrovačkoj 22

„Ovakvi projekti uređenja javnih površina koje na inicijativu građana ovog kraja sprovodimo sa javnim komunalnim preduzećima je suština opštinske politike. U narednom periodu će ih biti još više širom Starog grada. Naš cilj je da uređenjem manjih javnih i zelenih površina podignemo ukupni kvalitet svakodnevnog života Starograđana“, naglasio je  predsednik opštine Stari grad i najavio projekat uređena ulaza stambenih zgrada za koji će od januara moći da konkuriše 1798 registrovanih stambenih zajednica.

„Očekuju nas i novi besplatni programi za naše najmlađe i najstarije sugrađane, čiju dinamiku realizacije će odrediti epidemiološka situacija. Važno da se u sve programe i projekte uređenja strogradskih javnih površina sa svojim inicijativama i predlozima uključi što više naših sugrađana, jer je bolji život Starograđana naš zajednički cilj”, poručio je tokom obilaska Donjeg Dorćola predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.