ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ОБИШАО ЈЕ РАДОВЕ КОЈИ СЕ ИЗВОДЕ НА КРОВУ ДЕСЕТОСПРАТНИЦЕ У КОЈОЈ ЈЕ НЕДАВНО ИЗБИО ПОЖАР

Марјановић: Најважније је да се Миња опорави, а санација крова зграде у којој је избио пожар биће готова да краја године. 

Председник општине Стари град Радослав Марјановић обишао је данас Доњи Дорћол и зграду у Високог Стевана 27, на којој су почели радови на поправци крова који је изгорео у пожару 27. октобра ове године.

Санација дела тешко оштећеног крова омогућиће станарима ове дорћолске вишеспратнице да се врате нормалном свакодневном животу, а власницима оштећених станова да их реновирају.

На прочеље десетоспратнице постављена је скела која радницима омогућава безбедан рад на санацији изгорелог дела крова, а поправку, како је приликом избијања пожара и најавио председник општине, заједно финансирају Градска општина Стари града и ЈКП Градско Стамбено.

„Радови износе 2 милиона и шесто седамдесет хиљада динара. Ово је пример како кроз сарадњу наше општине и градских комуналних предузећа решавамо проблеме грађана, посебно у оваквим ванредним ситуацијама. Очекујемо да се санација заврши у наредних месец, месец и по дана, у зависности од временских услова“, рекао је том приликом председник Марјановић и додао да је најважније да се петнаестогодишња Миња, са чијом породицом је у контакту, опоравља после друге операције.

„Нашој храброј Старограђанки поклонили смо лап топ да бисмо јој олакшали период опоравка и како би могла да прати школску наставу, по изласку из болнице. Када се опорави упознаће се са петорицом храбрих момака којима дугујемо неизмерну захвалност и који су постали прави хероји нашег града после заједничког подвига када су несебично спасили Мињу из пожара“ нагласио је председник општине.

Општина Стари град је ове младе, храбре људе које су показали солидарност, хуманост и присебност онда када је то требало симболично наградила са по 15 хиљада динара.

Доњи Дорћол је у последњих неколико месеци богатији и за два нова дечја игралишта – у Деспота Ђурђа и у Дубровачкој улици, као и за новоуређени паркинг простор са тридесет места на некад запуштеном јавном простору у Дубровачкој 22

„Овакви пројекти уређења јавних површина које на иницијативу грађана овог краја спроводимо са јавним комуналним предузећима је суштина општинске политике. У наредном периоду ће их бити још више широм Старог града. Наш циљ је да уређењем мањих јавних и зелених површина подигнемо укупни квалитет свакодневног живота Старограђана“, нагласио је  председник општине Стари град и најавио пројекат уређена улаза стамбених зграда за који ће од јануара моћи да конкурише 1798 регистрованих стамбених заједница.

„Очекују нас и нови бесплатни програми за наше најмлађе и најстарије суграђане, чију динамику реализације ће одредити епидемиолошка ситуација. Важно да се у све програме и пројекте уређења строградских јавних површина са својим иницијативама и предлозима укључи што више наших суграђана, јер је бољи живот Старограђана наш заједнички циљ”, поручио је током обиласка Доњег Дорћола председник општине Стари град Радослав Марјановић.