PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD MARKO BASTAĆ: NIJE DATA SAGLASNOST O CENTRALIZOVANJU INFORMISANJA KOJU JE VLADA TRAŽILA

Gradska opština Stari grad nije dala saglasnost koju je Vlada Republike Srbije tražila za zaključak o centralizovanju informisanja. Najvažniji razlozi za ovakav naš stav su:

  1. potreba građana da informacije dobijaju od lokalnih samouprava sa kojima su u stalnom kontaktu preko volonterskih servisa
  2. interes javnosti da se u uslovima konfuznih i često konradiktornih informacija koji dolaze od predstavnika vlasti informiše iz nezavisnih izvora
  3. pravo novinara da bez ograničenja profesionalno obavljaju svoj posao
  4. mogućnost zloupotrebe koja je eskalirala hapšenjem novinarke Ane Lalić

Poslednje najave Ane Brnabić da će sporan zaključak koji je Vlada donela povući dokazuje da u Vladi Republike Srbije vlada konfuzija koja ugrožava normalno funkcionisanje društva

Građani Srbije prolaze kroz težak period, njihovi članovi porodica, komšije, prijatelji umiru od virusa koji je pogodio ceo svet. U takvim uslovima građani se suočavaju sa raznim strahovima.

Vladin „piši-briši” zaključak, vikanje na građane što ne poštuju mere socijalnog distanciranja, nakon što su najviši predstavnici vlasti ismevali opasnost od virusa, kao i svađanje sa predstavnicma EU nikako ne pomažu.

Zato, gospođo Brnabić, prekinite sa sumanutim nastupima u javnosti, zaustavite trošenje budžetskog novca na merenje rejtinga Aleksandra Vulina, dogovorite se sa ministarkom Mihajlović i donesite uredbu vezanu za gradilišta koja nisu zatvorena i na kojima ljudi rade bez zaštitne opreme, nađite mehanizam kako da garantujete jednom roditelju da neće ostati bez posla, ako je ostao kod kuće jer čuva dete, vidite sa ministrom Šarčevićem da pedagoški asistenti naprave sadržaj za decu u stanju autizma kako bi im pokazali da smo kao društvo spremni da vodimo računa o svoj našoj deci.

To vam je posao, a ne da sami sebe hvalite i svađate Srbiju sa ostatkom kontineta na kome živimo, tvrdeći da smo najbolji u ovoj katastrofi koja je pogodila svet.