ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: НИЈЕ ДАТА САГЛАСНОСТ О ЦЕНТРАЛИЗОВАЊУ ИНФОРМИСАЊА КОЈУ ЈЕ ВЛАДА ТРАЖИЛА

Градска општина Стари град није дала сагласност коју је Влада Републике Србије тражила за закључак о централизовању информисања. Најважнији разлози за овакав наш став су:

  1. потреба грађана да информације добијају од локалних самоуправа са којима су у сталном контакту преко волонтерских сервиса
  2. интерес јавности да се у условима конфузних и често конрадикторних информација који долазе од представника власти информише из независних извора
  3. право новинара да без ограничења професионално обављају свој посао
  4. могућност злоупотребе која је ескалирала хапшењем новинарке Ане Лалић

Последње најаве Ане Брнабић да ће споран закључак који је Влада донела повући доказује да у Влади Републике Србије влада конфузија која угрожава нормално функционисање друштва

Грађани Србије пролазе кроз тежак период, њихови чланови породица, комшије, пријатељи умиру од вируса који је погодио цео свет. У таквим условима грађани се суочавају са разним страховима.

Владин „пиши-бриши” закључaк, викање на грађане што не поштују мере социјалног дистанцирања, након што су највиши представници власти исмевали опасност од вируса, као и свађање са представницма ЕУ никако не помажу.

Зато, госпођо Брнабић, прекините са суманутим наступима у јавности, зауставите трошење буџетског новца на мерење рејтинга Александра Вулина, договорите се са министарком Михајловић и донесите уредбу везану за градилишта која нису затворена и на којима људи раде без заштитне опреме, нађите механизам како да гарантујете једном родитељу да неће остати без посла, ако је остао код куће јер чува дете, видите са министром Шарчевићем да педагошки асистенти направе садржај за децу у стању аутизма како би им показали да смо као друштво спремни да водимо рачуна о свој нашој деци.

То вам је посао, а не да сами себе хвалите и свађате Србију са остатком континета на коме живимо, тврдећи да смо најбољи у овој катастрофи која је погодила свет.