PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD MARKO BASTAĆ: NEĆEMO DOZVOLITI RADOVE KOJIMA SE PROTIVE GRAĐANI TOKOM POLICIJSKOG ČASA

Povodom sinoćnjeg protesta građana na Dorćolu prenosimo izjavu predsednika Gradske opštine Stari grad Marka Bastaća:

„Sinoć smo zajedno sa građanima Dorćola zaustavili fantomske radove koje zamenik gradonačelnika Vesić i družina pokušavaju da završe u toku policijskog sata.

Prethodnih noći, radovi u Venizelosovoj ulici su trajali do posle ponoći i remetili su i kućni red, ali i zakon.

Takva zloupotreba zabrane kretanja građana za obavljanje radova koji su u suprotnosti sa interesima građana mogla je da padne na pamet samo „kompletnim idiotima” koji su rušili i u Savamali. Večiti zamenik Vesić Goran i tada i sada se krije po mišijim rupama, a jasno je da upravo on stoji iza ovakvih, za građane štetnih projekata. Zbog maltretiranja građana, kao i zbog spornih radova koje, po pravilu, izvode njemu bliski izvođači, on će odgovarati.

Ali on je samo izvođač prljavih poslova za svog trenutnog šefa Vučića, koga pitamo da li zatvaranje građana na 4 dana zapravo treba da obezbedi Vesiću i ekipi da uradi ono što građani Venizelosove, Ulice Žorža Klemansoa i Gundulićevog venca pokušavaju da zaustave mesecima.

Nikada više nećemo dopustiti da se pod okriljem noći sprovode projekti za koje prethodno nije dobijena saglasnost građana.

Nalogodavcima ove sramote poručujemo da nikada nećemo odustati. I danas, u 18 časova, branićemo pravo građana da se pitaju kako treba da izgleda njihov kraj. To je naša obaveza”.