POZNATI REDITELJ MILUTIN PETROVIĆ NA ČELU UK „PAROBROD“

Starogradska Ustanova kulture „Parobrod“ u Kapetan Mišinoj dobila je novog rukovodioca. Naime, na jučerašnjoj sednici Skupštine GO Stari grad, većina odbornika izabrala je Milutina Petrovića, diplomiranog reditelja za vršioca dužnosti direktora „Parobroda“, lokalne ustanove kulture, mestu afirmacije umetnika iz čitave Srbije i regiona, prepoznatljivom po svom autentičnom programu.

Milutin Petrović rođen je u Beogradu 1961. godine gde je završio svoje školovanje. Nakon diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti – odsek filmska i telefizijska režija, započinje svoju profesionalnu karijeru. Režirao je pet dugometražnih filmova i gotovo sve vrste televizijskih formi („Dome slatki dome“, Timofejev šou na TV B 92, Petkom u 22, „Popovanje“ i mnoge druge). Iz njegovog bogatog filmskog stvaralaštva izdvaja se dokumentarni film „U ime naroda“ iz 2015. godine, dok je ove, 2017. godine na RTS-u režirao dečiju igranu seriju „Plaško Hrabrović“.

Osim filmske produkcije, Petrović se bavi režiranjem pozorišnih predstava i aktivno učestvuje u razvijanju advertajzing scene u Srbiji. Osnivač je u urednik inerenet radija „Novi radio Beograd“ i autor je brojnih članaka i knjiga. Za svoj rad je nagrađivan više puta. Od 2007. do 2014. godine radio je na Akademiji umetnosti kao redovni profesor, a od 2010. gostuje kao profesor na Fakultetu za medije i komunikaciju Univerziteta Singidinum, dok u martu ove godine postaje redovni profesor na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju.