POTPISANI SPORAZUMI O SARADNJI SA BEOGRADSKOM ASOCIJACIJOM ZA ŠKOLSKI SPORT, FAKULTETOM ZA SPORT, SAVEZOM ZA PREDŠKOLSKI SPORT I FIZIČKO VASPITANJE SRBIJE (SARS) I SPORTSKIM SAVEZOM BEOGRADA

U cilju unapređenja sporta kod dece predškolskog i školskog uzrasta, danas su u opštini Stari grad potpisani sporazumi o saradnji sa Beogradskom asocijacijom za školski sport, Fakultetom za sport, Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije (SARS) i Sportskim savezom Beograda.

U ime Gradske opštine Stari grad sporazume o poslovno-tehničkoj saradnji potpisao je predsednik opštine Radoslav Marjanović, koji je rekao da je cilj sporazuma što veći broj dece u sistemu predškolskog i školskog sporta.

„Potpisivanjem sporazuma o saradnji želimo da se sistemski bavimo razvojem sporta na teritoriji naše opštine i da sačinimo jedan ozbiljan program namenjen najmlađim generacijama, od predškolskog uzrasta, preko školskog sporta do srednjoškolaca i sportskih klubova. Opština će od sledeće godine finansirati sportske aktivnosti što za cilj ima što veći broj dece u školskom sportu. Sportski centar „Milan Gale Muškatirović – 25.maj“ biće aktivno uključen u realizaciju ovog programa, a imaćemo i podršku gradskog Sekretarijata za sport i omladinu“, rekao je prilikom potpisivanja sporazuma predsednik opštine Radoslva Marjanović.

Član Veća opštine Stari grad Nedeljko Jovanović, nekadašnji rukometni reprezentativac i trener državne reprezentacije, zahvalio se svim potpisnicima Sporazuma o poslovno tehničkoj saradnji i rekao da će opština na kvalitetan način stvoriti sve neophodne uslove za razvoj dece i školskog sporta.

„Kao bivši sportista koji je proveo najveći deo svog života u sportu, trudiću se da napravim ozbiljan pomak u realizaciji sportskih programa za decu i školarce za dug period koji je pred nama. Sporazumi koji su danas potpisani su priprema za jedan ozbiljan i kvalitetan rad i nadam se na ćemo na najbolji mogući način odgovoriti svim obevezama koje su pred nama“, kazao je Nedeljko Jovanović.