REALIZACIJA PROGRAMA „STARI GRAD MISLI NA TEBE“ – POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI OPŠTINE STARI GRAD I NARODNOG MUZEJA

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović posetio je, danas, Narodni muzej u Beogradu gde je sa v.d. direktorkom Bojanom Borić-Brešković razgovarao o budućoj saradnji koja će se realizovati okviru programa ,,Stari grad misli na tebe“ a shodno tome, potpisan je Protokol o saradnji.

Sastanku su prisustvovali Aleksandar Puača, pomoćnik predsednika GO Stari grad, Gordana Grabež, operativni direktor Narodnog muzeja i Jasmin Papović ispred pravnog tima Narodnog muzeja.

„Program „Stari grad misli na tebe“ koncipiran je tako da opština Stari grad, u saradnji sa partnerima, omogući našim sugrađanima brojne programe, namenjene različitim uzrastima i potrebama. Stari grad je opština sa najviše kulturnih institucija, a naša želja je da povezivanjem istih zajedno promovišemo kulturnu politiku i omogućimo našim sugrađanima dostupnim raznovrsne kulturne sadržaje. Takođe, izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što se Narodni muzej odazvao pozivu da bude naš partner na ovom projektu i uvereni smo da će ova saradnja doprineti povećanju interesovanja građana kada su u pitanju programi koje Narodni muzej realizuje“, istakao je, povodom potpisivanja Protokola, predsednik opštine Radoslav Marjanović.

Potpisivanjem ovog Protokola o saradnji Starograđanima će biti omogućeno da, u okviru programa ,,Stari grad misli na tebe“, dobiju popust od 50 odsto na cenu ulaznice u Narodni muzej.

,,Kada je reč o muzejskoj delatnosti Narodni muzej je centralna institucija zaštite koja baštini najvažnije artefakte. Ovo je najstarija muzejska institucija u Srbiji, posvećena očuvanju kulturne baštine. Jedan od najvažnijih segmenata naše politike jeste saradnja sa drugim institucijama jer na taj način doprinosimo unapređenju kvaliteta naših programa, aktivnosti ali i promovisanju kulturnih sadržaja uopšte“, navela je v.d. direktorka Borić-Brešković.