SARADNJA OPŠTINE I AGENCIJE ZA BEZBEDNOST U SABRAĆAJU: DA NIKO NE STRADA KAO UČESNIK U SAOBRAĆAJU NA STAROM GRADU

Gradska opština Stari grad i Agencija za bezbednost u saobraćaju partnerski će realizovati projekte koji će značajno  unaprediti bezbednost Starograđana kao učesnika u saobraćaju na ulicama i putevima na Starom gradu.

Tim povodom u opštini Stari grad održan je sastanak na kome su prisustvovali predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović, član Veća i predsednik Saveta za bezbednost Nikola Blagojević,  pomoćnica predsednika Maria Markov, v.d. direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić, direktor Sektora za prevenciju i lokalne samouprave Branko Stamatović, direktorka PU ,,Dečiji dani“ Sanja Lazović.

„Centralna gradska opština u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju  realizovaće programe i aktivnosti kojima će se povećati bezbednost svih sugrađana, posebno dece i najstarijih, kao najranjivijih učesnika u saobraćaju. Kroz timski rad svih institucija sistema radićemo na prevenciji i edukaciji sugrađana, rekonstrukciji saobraćajnica, uklanjanju „crnih saobraćajnih tačaka“, kao i na postavljanju sinalizacije, kako bismo taj cilj ostvarili u našoj lokalnoj zajednici“, rekao je predsednik opštine Radoslav Marjanović

Agencija za bezbednost saobraćaja je osnovana 2009. godine sa misijom da se pravovremenim merama smanji broj i težina saobraćajnih nezgoda na putevima u Republici Srbiji,  kako bi se sačuvali ljudski životi.

„Kroz saradnju sa opštinom želimo da unapredimo bezbednost svih učesnika u saobraćaju na Starom gradu. Agencija sprovodi preventivne programe edukacije stanovništva, posebno dece i profesionalnih kategorija učesnika u saobraćaju. Želimo da u narednom periodu pokrenemo lokalne samouprave da se aktivno uključe u projekte i programe koje sprovodimo, ali stojimo na raspolaganju i namera nam je da pružimo podršku svim aktivnostima koje opštine realizuju u nameri da unaprede bezbednost građana u saobraćaju “, istakao je v.d. direktor Agencije Duško Pešić.