„POSADI SVOJ HLAD“ – OZELENI STARI GRAD: PODELA BESPLATNIH SADNICA BELOG BORA

Gradska opština Stari grad, u saradnji sa NVO „Zeleni razvojni centar“ , podeliće zainteresovanim Starograđanima besplatne sadnice belog bora, u petak, 10.decembra, u periodu od 12 do 15,30 sati, u okviru akcije „Posadi svoj hlad“.

Podela sadnica belog bora će se istovremeno organizovati u 100 gradova Srbije, a svi zainteresovani Starograđani mogu se prijaviti za preuzimanje sadnica, pozivom Uslužnog centra na broj 011/0800 07 77 75 ili putem mejla usluznicentar@starigrad.org.rs.

Uz preuzete sadnice sugrađanima će biti uručeno i detaljno uputstvo za sadnju.

Sadnice belog bora su, kao i do sada, donirale društveno odgovorne kompanije, a donator najvećeg broja sadnica je Telenor fondacija.  Podsećamo da je u prethodnoj akciji „Posadi svoj hlad“, koja je organizovana 9. aprila ove godine, sugrađanima podeljeno 100 besplatnih sadnica mladog jasena.

Projekat „Posadi svoj hlad“, koji se realizuje sa NVO „Zeleni razvojni centar“, usaglašen je sa ciljevima definisanim u predpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees“ Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu.

Projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.