PONOVO UKINUTA LJUBIČASTA ZONA: „DIZNILEND VEČITOG ZAMENIKA”

Umesto tabli koje označavaju besmislenu ljubičastu parking-zonu kojom večiti zamenik Vesić Goran pokušava da zakrpi rupe u bilansu Parking servisa nakon što je u netransparentnom postupku koncesionaru „Vansiju“ poklonio parking mesta pored Aerodroma Beograd, danas su predstavnici opštine Stari grad postavili table sa oznakom „Dobrodošli u Diznilend večitog zamenika Vesića“.

I zaista, samo u Diznilendu koji u svojoj glavi kreira zamenik gradonačelnika moguće je da su ulice istovremeno slepe i dvosmerne poput Ivan Beogove, samo u njegovoj glavi dozvoljeno je da se 150 metara ulice renovira 180 dana kao što je to bio slučaj u Srahinjića Bana, samo u njegovoj glavi Trg Republike može da služi kao parking.

U takvom neredu, večiti zamenik može da pokuša da na mestu kulturno-istorijskog spomenika zida kafanu, sakrivajući se iza „gradonačelnikovog projekta“ žičare koji građani ne žele, a stručna javnost jednoglasno osuđuje.

Dok smo prelepljivali table primetili smo da neke večiti zamenik nije ni vratio. Dakle, već smo pobedili. I nećemo odustati dok god ne povuku odluku o uvođenju ljubičaste parking-zone. Džaba večitom zameniku što table podiže, a šrafove pokušava da zavari. Građanima je dosta kriminalizovane, nestručne i bahate gradske vlasti koja misli da je na izborima dobila plen, a ne obavezu da radi u skladu sa interesima Beograđana.

U nameri da zaustavimo sve štetne projekte, neće nas sprečiti ni tabloidne optužbe večitog zamenika Vesić Gorana, ni pretnje koje nam upućuje pacovskim kanalima. Spremi se Vesiću, blokada tvoje kancelarije je u pripremi. Sam si to tražio. Ili daj ostavku, ali bez iluzije da ćeš izbeći moralnu političku i pravnu odgovornost zbog svega što si uradio Beogradu i Beograđanima.