POMOĆ ZA KULTURNA DOGAĐANJA

Opština Stari grad izašla je u susret zahtevu Centra lepih umetnosti „Gvarnerijus“ u ulici Džordža Vašingtona 12, da im se odobre sredstva od 100.000 dinara, za pokriće troškova priprema i održavanja proba u sali „Gvarnerijus-a“ tokom ovog leta. U avgustu će se pripremati multimedijalni projekat „Tačet! Džon Kejdž je ovde!“. Ovaj novi projekat biće premijerno izveden na otvaranju Međunarodnog festivala savremene muzike „Tribina kompozitora“ 18. septembra.

„Društvo koje uči“ dobilo je 250.000 dinara za pokriće troškova obeležavanja Svetskog dana muzike „Sva muzika svima“ koje se pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade Gradske uprave i „Društva koje uči“ organizuje 21. juna.

Centar za kulturni i društveni razvoj „Lira“ dobio je 290.000 dinara za pokriće dela troškova projekta „Art salon“ koji će se održati u Galeriji „Progres“ u periodu od 21. juna do 12 jula.

„U Ateljeu 212“ će se od 3. do 5. juna održati konferencija „Smart 2“, u okviru pete Beogradske nedelje dizajna. Opština Stari grad je za pokriće dela troškova zakupa sale pozorišta izdvojila 400.000 dinara.