POMOĆ UPUĆENA I OPŠTINI LAJKOVAC

Humanitarna pomoć juče je uručena i građanima opštine Lajkovac. Član Veća opštine Stari grad Petar Bojović i koordinator Kancelarije za mlade Aleksandar Zorić posetili su ugrožene delove ovog mesta i građanima uručili opremu za bebe, sredstva za ličnu higijenu, kućnu hemiju, vodu i konzerviranu hranu. Njih je dočekao predsednik opštine Lajkovac Živorad Bojičić, koji ih je upoznao sa štetom koja je pogodila ovaj deo Kolubarskog okruga.

Opština Lajkovac jedno je od područja koje je jako pogođeno poplavama, oko pet stotina kuća je oštećeno, a velike štete pretrpeli su i površinski kopovi, čiji jedan deo pripada opštini Lajkovac.

– Humanitarnu pomoć od 16. maja prikupljali su volonteri i građani Starog grada za sve koji su se suočili sa katastrofom izazvanom velikim poplavama. Opština Stari grad svakodnevno šalje pakete pomoći svim ugroženim područjima u Srbiji. Nastavljamo i komunikaciju i sa prihvatnim centrima i tamo po potrebi nosimo sve što im treba – kaže Petar Bojović, član Veća opštine Stari grad.