POMOĆ OSOBAMA SA AUTIZMOM

Za realizaciju projekta „Vikend program“ Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, na sednici Opštinskog veća dodeljena je novčana pomoć od 150.000 dinara. Projekat „Vikend program“ nastao je kao neophodna podrška osobama obolelih od autizma i njihovim porodicama. Kako je predviđeno, period subotom i nedeljom od 9 do 17 časova, osobe sa autizmom bi provodile u Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine, u Dnevnom boravku za decu sa autizmom u Diljskoj ulici.

– Ovaj projekat je započeo u junu i trajaće do kraja ove godine- kaže predsednik Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom Mirko Gojić. U okviru ovog projekta osobe sa autizmom moći će da učestvuju u likovnoj i muzičkoj radionici, ali će i jedan deo dana provoditi u fizičkim aktivnostima.

– Od velikog značaja je da se roditeljima stvori mogućnost za predah makar vikendom, od obaveza koje imaju tokom radne nedelje. Time bi se poboljšali uslovi za funkcionisanje čitave porodice i roditelji bi preko vikenda sakupili snagu da se nose sa svakodnevnim problemima vezanim za autizam. Cilj nam je da se stvore uslovi za što duži boravak osoba sa autizmom u okviru porodice, kao i njihovo osamostaljivanje u funkcionisanju van porodice- ističe Gojić.