POMOĆ OPŠTINE STARI GRAD ZADUŽBINI ILIJE M. KOLARCA

U Zadužbini Ilije M. Kolarca, zahvaljujući opštini Stari grad, završeni su radovi na popravci krova iznad hola i dela ka Velikoj dvorani, kojima je sprečeno dalje prokišnjavanje i propadanje hola koncertne sale, jedne od najakustičnijih muzičkih dvorana u svetu. Takođe, urađena je zamena dotrajale prozorske stolarije, kao i opremanje toaleta na četvrtom spratu zgrade, koji dugo nisu bili u funkciji. Opština je za ove, neohopdne radove izdvojila 2,6 miliona dinara.

– Objekat ima više od četiri i po hiljade kvadratnih metara i samo redovnim investicionim održavanjem možemo da stvaramo uslove za rad Kolarca kao značajne kulturne ustanove Beograda i Srbije. Saradnja opštine i Zadužbine je primer kako se ulaganje lokalne samuprave vraća široj društvenoj zajednici kroz nove programe u oblasti kulture, umetnosti i dodatnog obrazovanja sadašnjih i budućih generacija umetnika i publike – kaže Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Kolarac je 2013. takođe, zahvaljujući sredstvima opštine, obnovio binu koncertne dvorane, opremio nekadašnje ateljee u kreativne radne prostore, i izvršio zamenu dela unutrašnje fasadne stolarije u programskim salama.