MUZIČKA ŠKOLA „MOKRANJAC“ U NOVOM RUHU

Završeni su radovi u Muzičkoj školi Mokranjac, koji su uz podršku opštine Stari grad započeti u januaru ove godine. I učenici i profesori su zadovoljni jer, kako kažu, zgrada u kojoj se nalazi škola (Dečanska 6) izgrađena je daleke 1925. godine i mnoge stvari se još od tada nisu menjale. A mnogo toga je dotrajalo.

– Zahvaljujemo našoj opštini što je i ovog puta pokazala spremnost da nam pomogne da našim učenicima omogućimo rad u normalnim uslovima – kaže Miloš Trajković, direktor MŠ „Mokranjac”.

U zgradi škole koji se nalazi u Dečanskoj 6 zamenjeno je 56 prozora. Ofarbani su svi radijatori i postavljena je signalna rasveta na ulazu u školu. Okrečeno je prizemlje i stepenište koje vodi ka prvom spratu.

– U našem drugom objektu škole, u Krunskoj 8, postavljeno je 9 novih PVC vrata sa zvučnom izolacijom. Sredstvima koje smo dobili od opštine uradili smo ono što nam je predstavljalo prioritet. Postepeno, korak po korak, obnavljamo i uređujemo našu školu. Pre dve godine smo, takođe uz pomoć opštine, postavili ogradu oko škole i izvršili kompletnu zamenu pločica u prizemlju – ističe direktor Trajković.