POMEN BRANISLAVU NUŠIĆU

Udruženje dramskih pisaca Srbije, 19. januara, na Bogojavljenje, organizovalo je godišnji pomen Branislavu Nušiću na Novom groblju.

Parastos je služio protosinđel Arsenije Nikitović, dok su na grobu našeg velikog dramaturga govorili: Miodrag Đukić, predsednik Udruženja dramskih pisaca Srbije, Željko Karan, koji je pobedio na anonimnom konkursu Udruženja dramski pisaca za najbolju dramu i Ljiljana Stjepanović, glumica, dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo, Nušićevih dana za 2009. godinu, i Nebojša Nušić, predstavnik Srpsko – cincarskog društva “Lunjina”. Ispred opštine Stari grad pomenu je prisustvovala Miroslava Stopić, član Opštinskog veća.

Miodrag Đukić je podsetio da je Nušić 1937. godine osnovao Udruženje dramskih pisaca i da je ovo udruženje na 60-to godišnjicu smrti pisca počelo da daje godišnje pomene i da je ovo 12 godina. Željko Karan je pročitao tekst o našoj svakodnevici sa smešne strane, a glumica Ljiljana Stepanović svoju pesmu o pokušaju poslanika Skupštine da glumcima ukinu status umetnika i nazovu ih „izvođačima radova.“