EKO PORTAL DANAS ZVANIČNO POČEO SA RADOM

Eko portal opštine Stari grad danas je zvanično počeo sa radom. Miomir Rajčević iz Medijskog edukativnog centra, koji je bio nosilac ovog projekta, kaže da je eko portal zamišljen kao mesto na kojem će se građani, studenti i učenici osnovnih i srednjih škola sastajati sa predstavnicima lokalne samouprave i zajednički raditi na očuvanju i unapređenju životne sredine i poboljšanju kvaliteta života.

„Za prvih pedeset registrovanih posetilaca sajta obezbedili smo besplatnu vožnju brodom „Beograd 25“. Prvih pedeset posetilaca koji pošalju i fotografiju snimljenu na temu „Stari grad koji volim“ učestvovaće na takmičenju za mobilni telefon. Za revnosne posetioce koji video klip postave na youtube obezbedili smo dva mesta u letnjem filmskom kampu“, istakao je Miomir Rajčević iz Medijskog edukativnog centra.

Sadržaj sajta namenjen je svima, ali u Savetu za ekologiju opštine Stari grad kažu da će se kampanja popularizacije sajta razvijati ka deci školskog uzrasta. Mogućnosti eko portala su u skladu sa najmodernijim internet tehnologijama. Pored vesti i bloga, Eko portal ima i mogućnost direktnog prenosa događaja. Od zanimljivosti koje privlače pažnju posetilaca je i mogućnost gledanja dokumentarnih filmova, koji obrađuju temu zaštite životne sredine.

Ceo projekat Saveta za ekologiju i Medijskog edukativnog centra podržalo je i Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja.

Adresa Eko portala je www.eko-portal.net