POKLONI ZA MLADE UMETNIKE

Mališane starogradskih vrtića, čiji su se likovni radovi posebno istakli na izložbi „Ja sam svetlo Starog grada”, koju je u sklopu „Ulice otvorenog srca” organizovala opština, ugostio je danas predsednik opštine Marko Bastać i uručio im poklone.

Petnaestoro malih umetnika se u pratnji roditelja, okupilo u Bastaćevoj kancelariji, koji im se zahvalio i čestitao, a potom podelio setove za crtanje, kako bi ih ohrabrio da nastave da razvijaju svoj talenat. Pored toga, mališani će svoju kreativnost usavršiti i sledeće subote na kreativnim radionicama koje su takođe sastavni deo poklon paketa.

– Nažalost, budžet opštine je na istorijskom minimumu, ali i pored toga smo vodili računa da pokloni budu takvi da podstiču njihovu kreativnost. Svrha svega ovoga je da za 50 godina stvorimo savršene uslove za život na Starom gradu – izjavio je Marko Bastać predsednik Starog grada.
Svaki dečiji crtež se može smatrati svojevrsnim remek – delom. Ipak, u opštini smatraju da je najvažnije najpre prepoznati talenat, a zatim ga pažljivo negovati i razvijati.

Opština je jesenas vrtićima na Starom gradu uputila poziv za učešće u likovnom konkursu na temu „Ja sam svetlo Starog grada“. Preko 160 pristiglih crteža je 1. januara bilo izloženo u holu opštine, a najbolji među njima trajno kite opštinsku zgradu.