POKLONI ZA MALE EGIPĆANE

Deda Mraz, vesele novogodišnje pesme i prepuna bioskopska sala Doma omladine, mališana egipatske nacionalnosti i njihovih roditelja, deo su razdragane atmosfere za vreme dodele novogodišnjih paketića. Opština Stari grad, organizacijom, i nevladina organizacija „Hleb života“ poklonima, pomogle su se 24. decembra, podeli oko 650 paketića deci uzrasta od pet do deset godina.

Risto Raco, član Opštinskog veća pozdravio je, u ime opštine Stari grad i predsednice Mirjane Božidarević, decu i poželeo im srećnu Novu godinu i puno zdravlja. Posebno se zahvalio organizaciji „Hleb života“ koja je obezbedila novogodišnje paketiće i svim predstavnicima nacionalnih manjina na dobroj saradnji sa opštinom Stari grad.

Paketiće su dobila i deca iz Društva za brigu o deci sa posebnim potrebama Starog grada i Vatrogasnog društva. Seladin Osman, predsednik Nacionalnog saveta egipatske nacionalne manjine posebno se zahvalio opštini Stari grad i organizaciji „Hleb života“ na saradnji i razumevanju za njihove probleme.

Sedište egipatske nacionalne manjine od 2006. nalazi se u Dečanskoj 8.