PODRŠKA BEMUSU

Jugokoncertu, kao organizatoru i realizatoru Bemusa, opština Stari grad dodelila je 896.500 dinara za pokriće troškova koncerta Ansambla za savremenu muziku „Kantus“ iz Zagreba, koji će nastupiti na 41. Beogradskim muzičkim svečanostima.

Beogradske muzičke svečanosti – BEMUS, 41. po redu, biće održan od 3. do 19. oktobra pod sloganom “Crossing october”. Na ovogodišnjem BEMUS nastupiće brojni orkestri iz Holandije, Rusije i Nemačke, a kao svojevrsna atrakcija najavljuje se nastup internacionalne perkusionističke trupe Stomp. Ovogodišnji program će uglavnom biti posvećen baroknoj i renesansnoj muzici – na otvaranju muzičkih svečanosti nastupiće nemački orkestar “Baltazar Nojman”, koji će izvoditi dela na starim baroknim instrumentima pod dirigentskom palicom Tomasa Hengelbroka.

Prema rečima renomiranog violiniste i umetničkog direktora 41. izdanja ovog Festivala Sretena Krstića, beogradska publika, u rasponu od slušalačkog podmlatka pa sve do onih dugovečnijih posetilaca koji pamte i sam nastanak ove manifestacije, neće biti uskraćena za internacionalne zvezde i domaće asove na delu. Koncerti će biti na Kolarcu, u „Sava centru“ i u Pozorištu na Terazijama.