PODELA INDUSTRIJSKE SOLI ZA ZIMSKU SEZONU 2021/2022

Gradska opština Stari grad obaveštava Starograđane, upravnike i predstavnike stambenih zajednica, kao i predstavnike preduzeća, radnji i ugostiteljskih objektata da je počela podela industrijske soli za zimsku sezonu 2021/22. godinu.

Industrijska so se može podići svakog radnog dana, bez novčane naknade, na dva distributivna punkta na Starom gradu:

  • U prostorijama Uslužnog centra Gradske opštine Stari grad u Makedonskoj 42 (ulaz iz Nušićeve ulice), u vremenu od 9 do 16 sati (za građane i predstavnike stambenih zajednica)
  • U sportskom centru „25.maj – Milan Gale Muškatirović“, Tadeuša Košćuška 63, svakog radnog dana od 9 do 16 časova (za javne ustanove i privredne subjekte).

Podsećamo sugrađane i privredne subjekte da je za preuzimanje industrijske soli potrebno poneti samo ličnu kartu ili neku drugu važeću ličnu ispravu.

Napominjemo da se veće količine industrijske soli preuzimaju na punktu SC„25.maj – Milan Gale Muškatirović“.

Gradska opština Stari grad apeluje na sugrađane da na vreme obezbede neophodne količine industrijske soli za predstojeće zimske dane.

Za sve dodatne informacije Starograđani, upravnici i predstavnici stambenih zajednica, kao i privredni subjekti se mogu obratiti opštinskom Kontakt centru na telefonski broj 0800 077775 (pomoć operatera taster 0) i Odeljenju za komunalne poslove i komunalnu inspekciju na 011/3227-104.

Podsećamo sugrađane, upravnike stambenih zajednica, kao i predstavnike preduzeća, radnji i ugostiteljskih objektata da su po Odluci o komunalnom redu (član 36) tokom zimskih uslova obavezni da uklanjaju sneg i led „sa trotoara širine do 5m koji se nalazi ispred zgrade, odnosno pripadajuće građevinske parcele, ispred poslovnih zgrada i poslovnih prostora, ispred stambeno-poslovnih zgrada, ispred objekata u izgradnji, ispred i oko neizgrađenog građevinskog zemljišta”. Prema Odluci za to su „odgovorna pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti kao vlasnici, odnosno korisnici nepokretnosti ili kao zakupci ili kao neposredni držaoci te nepokretnosti“.

Komunalna inspekcija Uprave Gradske opštine Stari grad će kontrolisati i sankcionisati fizička i pravna lica koja tokom snežnih padavina ne ispunjavaju svoju obavezu u skladu sa ovom Odlukom.