POČEO SIMPOZIJUM „MEDICINA, SPORT, MLADI U SUSRET UNIVERZIJADI“

Dvodnevni simpozijum „Medicina, sport, mladi u susret Univerzijadi“, u organizaciji Doma zdravlja “Stari grad”, počeo je danas u velikoj sali, Gradske opštine Stari grad.

Skup su otvorili Mirjana Božidarević, predsednica opštine i dr Dragana Jovanović, gradski sekretar za zdravstvo, a prisutnima se obratio i Zoran Jovanović, direktor Univerzijade.

Na jednom mestu, svoja iskustva razmenjuju najeminentniji stručnjaci iz oblasti sporta: lekari treneri, menadžeri…. Kroz stručnu i argumentovanu debatu o dobrim i lošim stranama sporta, pokušaće da nađu zajednička rešenja koja će mladim ljudima pomoći da zdravije i kvalitetnije odrastaju.

Prvog dana, na programu su bila predavanja na kojima su učešće uzeli Vlada Đurović – košarkaški trener, Miodrag Ražnatović, sportski menadžer, Nada Mandić, defektolog iz D.Z. „Stari grad“, mr Ljubica Bačanac – psiholog, Predrag Božić – profesor fizičke kulture, prim. dr Jovan Zlatković i Bobana Berjan iz Republičkog zavoda za sport, Sergej Ostojić iz Fakulteta za fizičku aktivnost, Milica Nikolić – psiholog, Nenad Trunić iz Više trenerske škole, Vjekosav Keželj – gost iz Hrvatske, koji je direktor pedijatrijske klinike KBC „Split“, Miljan Grbović, sa fakulteta sporta i Fizičkog vaspitanja, prof. dr Miroslav Milankov iz Kliničkog centra Novi Sad, dr Mladen Maksić iz Instituta za ortopediju i traumatologiju KBC Srbija i dr Vladan Obradović iz D.Z. “Stari grad”.

Pokrovitelji simpozijuma su Gradska opština Stari grad, Gradski sekretarijati za sport i zdravstvo i Republički sekretarijat za zdravstvo.