ПОЧЕО СИМПОЗИЈУМ „МЕДИЦИНА, СПОРТ, МЛАДИ У СУСРЕТ УНИВЕРЗИЈАДИ“

Дводневни симпозијум „Медицина, спорт, млади у сусрет Универзијади“, у организацији Дома здравља “Стари град”, почео је данас у великој сали, Градске општине Стари град.

Скуп су отворили Мирјана Божидаревић, председница општине и др Драгана Јовановић, градски секретар за здравство, а присутнима се обратио и Зоран Јовановић, директор Универзијаде.

На једном месту, своја искуства размењују најеминентнији стручњаци из области спорта: лекари тренери, менаџери…. Кроз стручну и аргументовану дебату о добрим и лошим странама спорта, покушаће да нађу заједничка решења која ће младим људима помоћи да здравије и квалитетније одрастају.

Првог дана, на програму су била предавања на којима су учешће узели Влада Ђуровић – кошаркашки тренер, Миодраг Ражнатовић, спортски менаџер, Нада Мандић, дефектолог из Д.З. „Стари град“, мр Љубица Бачанац – психолог, Предраг Божић – професор физичке културе, прим. др Јован Златковић и Бобана Берјан из Републичког завода за спорт, Сергеј Остојић из Факултета за физичку активност, Милица Николић – психолог, Ненад Трунић из Више тренерске школе, Вјекосав Кежељ – гост из Хрватске, који је директор педијатријске клинике КБЦ „Сплит“, Миљан Грбовић, са факултета спорта и Физичког васпитања, проф. др Мирослав Миланков из Клиничког центра Нови Сад, др Младен Максић из Института за ортопедију и трауматологију КБЦ Србија и др Владан Обрадовић из Д.З. “Стари град”.

Покровитељи симпозијума су Градска општина Стари град, Градски секретаријати за спорт и здравство и Републички секретаријат за здравство.