POČELA ZAVRŠNA FAZA REKONSTRUKCIJE SKADARSKE ULICE

 

Završni radovi na rekonstrukciji Skadarske ulice, na delu od Strahinjića bana do Simine, počeli su 29. januara, a završetak radova je predviđen do 10. maja ove godine, saopšteno je iz Opštine Stari grad.

– Navedeni radovi predstavljaju završnu fazu rekonstrukcije popularne Skadarlije i obuhvatiće kompletnu rekonstrukciju dela ulice između Gospodar Jevremove i Simine, gde se planira zamena svih instalacija i zamena i popravka kaldrme na kolovozu i trotoarima – naveo je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

Na ovom potezu je bilo, prema njegovim rečima, najviše intervencija na instalacijama zbog čega su i primetna najveća oštećenja na kaldrmi.

– U ovoj fazi je predviđena i rekonstrukcija trotoara na delu između ulica Gospodar Jevremove i Strahinjića bana. Ova faza je tehnički najzahtevnija jer podrazumeva zamenu postojećih i izradu novih vodovodnih, kanalizacionih, elektroenergetskih, telekomunikacionih instalacija. Takođe i izradu nove rasvete, izmeštanje pojedinih sadnih mesta, kao i dodavanje zelenila – precizirao je predsednik opštine.

Marjanović je ukazao da će obuhvaćenim radovima biti otklonjena sva oštećenja na koja su se žalili građani koji žive ili rade u toj ulici, kao i brojni posetioci i turisti Skadarlije.

– Nakon što se do sredine maja završe radovi u Skadarskoj ulici, započeće i radovi na rekonstrukciji dela Gospodar Jevremove, između Francuske i Skadarske, gde je takođe predviđena intervencija na instalacijama, zamena kolovoznog zastora i uređenje trotoara – najavio je Marjanović.

On je dodao da će radove obavljati više gradskih komunalnih preduzeća, kao i da će oni izvoditi pod kontrolom i uputstvima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

– Ovim bi se zaokružio posao koji obuhvata uređenja svih ulica koje gravitiraju ka Skadarskoj ulici, poput Zetske, Emilijana Josimovića, Simine i Strahinjića bana, a koje su već rekonstruisane – zaključio je Marjanović.

SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE