POČELA BEOGRADSKA NEDELJA DIZAJNA

Beogradska nedelja dizajna počela je 31. maja i trajaće do 5. juna. Ovogodišnja nedelja dizajna biće sastavljena od nekoliko programskih celina od kojih je najznačajnija trodnevna kreativna i biznis-edukativna konferencija pod nazivom „SMART2“. Konferencija je na programu od 3. do 5. juna u „Ateljeu 212“. Opština Stari grad je opredelila je 400 000 dinara za pokriće troškova Konferencije „SMART 2“.

Otvarajući manifestaciju u Ateljeu, Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, pozdravila je sve prisutne rečima:

– U avangardnom pozorištu „Atelje 212“ i u avangardnoj opštini Stari grad, odvija se značajan događaj koji je okupio mlade umetnike. Iako je ime opštine „Stari“ grad, brojna događanja ukazuju na savremena kretanja i spremnost naše opštine da prati i pomaže avangardna zbivanja u gradu.

Jovan Jelovac, osnivač i kreativni direktor Beogradska nedelje dizajna podetio je da konferencija „Pamet na kvadrat“ slavi petogodišnji jubilej i naglasio da ona važi za jednu od nekoliko najboljih kreativnih konferencija u svetu.

Izloge radnji od Slavije do Kalemegdana krasiće radovi naših poznatih dizajnera, sa idejom da se umetnost izmesti na ulice i približi široj publici. Poseban program činiće i nekoliko edukativnih radionica.