ПОЧЕЛА БЕОГРАДСКА НЕДЕЉА ДИЗАЈНА

Београдска недеља дизајна почела је 31. маја и трајаће до 5. јуна. Овогодишња недеља дизајна биће састављена од неколико програмских целина од којих је најзначајнија тродневна креативна и бизнис-едукативна конференција под називом „СМАРТ2“. Конференција је на програму од 3. до 5. јуна у „Атељеу 212“. Општина Стари град је определила је 400 000 динара за покриће трошкова Конференције „СМАРТ 2“.

Отварајући манифестацију у Атељеу, Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, поздравила је све присутне речима:

– У авангардном позоришту „Атеље 212“ и у авангардној општини Стари град, одвија се значајан догађај који је окупио младе уметнике. Иако је име општине „Стари“ град, бројна догађања указују на савремена кретања и спремност наше општине да прати и помаже авангардна збивања у граду.

Јован Јеловац, оснивач и креативни директор Београдска недеље дизајна подетио је да конференција „Памет на квадрат“ слави петогодишњи јубилеј и нагласио да она важи за једну од неколико најбољих креативних конференција у свету.

Излоге радњи од Славије до Калемегдана красиће радови наших познатих дизајнера, са идејом да се уметност измести на улице и приближи широј публици. Посебан програм чиниће и неколико едукативних радионица.