OTVOREN CENTAR ZA SMEŠTAJ I DNEVNI BORAVAK DECE I OMLADINE OMETENE U RAZVOJU „ STARI GRAD“

U prostorijama nekadašnje Mesne zajednice „ Lole Ribara“ u Ulici Kneza Miloša 4 , danas je svečano otvoren i pušten u rad Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „ Stari grad“. Ovom događaju su prisustvovali predsednica GO Stari grad Mirjana Božidarević, kao i

članovi Veća opštine Risto Raco i Zoran Mlađenović, dok je ispred Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu prisustvovala Jasminka Veselinović, zamenica gradskog sekretara za socijalnu zaštitu.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo prostorije nekadašnje Mesne zajednice „ Lole Ribara“ preuredili, okrečili i predali Dnevnom centru za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju „ Stari grad“ koji inače pripada Gradskom sekretarijatu za socijalnu zaštitu. Ovo je prvi smeštaj na teritoriji Starog grada što pokazuje da opština vodi računa o svojim sugrađanima, posebno mladima. Centar ustupamo deci i njihovim roditeljima koji će moći da ga koriste svakog radnog dana od 6 do 18 časova. U njemu će boraviti 20 korisnika, u dve grupe: 15 sa lakšim i pet korisnika sa otežanim smetnjama“ rekla je predsednica GO Stari grad Mirjana Božidarević.

Otvaranjem Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, stanovnici centralne beogradske opštine dobiće još jednu uslugu socijalne zaštite koji će biti od velikog značaja i pomoći svim osobama sa smetnjama u razvoju.