ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА СМЕШТАЈ И ДНЕВНИ БОРАВАК ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ „ СТАРИ ГРАД“

У просторијама некадашње Месне заједнице „ Лоле Рибара“ у Улици Кнеза Милоша 4 , данас је свечано отворен и пуштен у рад Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „ Стари град“. Овом догађају су присуствовали председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић, као и

чланови Већа општине Ристо Рацо и Зоран Млађеновић, док је испред Градског секретаријата за социјалну заштиту присуствовала Јасминка Веселиновић, заменица градског секретара за социјалну заштиту.

– Велико нам је задовољство што смо просторије некадашње Месне заједнице „ Лоле Рибара“ преуредили, окречили и предали Дневном центру за смештај деце и омладине ометене у развоју „ Стари град“ који иначе припада Градском секретаријату за социјалну заштиту. Ово је први смештај на територији Старог града што показује да општина води рачуна о својим суграђанима, посебно младима. Центар уступамо деци и њиховим родитељима који ће моћи да га користе сваког радног дана од 6 до 18 часова. У њему ће боравити 20 корисника, у две групе: 15 са лакшим и пет корисника са отежаним сметњама“ рекла је председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић.

Отварањем Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, становници централне београдске општине добиће још једну услугу социјалне заштите који ће бити од великог значаја и помоћи свим особама са сметњама у развоју.