ODRŽANO ŠKOLSKO PRVENSTVO STAROGRADSKIH OSNOVACA U KOŠARCI ZA OSNOVCE 5. I 6. RAZREDA: NAJBOLJI SU DEČACI „DRINKE“ I DEVOJČICE „SKADARLIJE“

Opštinsko prvenstvo osnovaca u košarci za učenike 5. i 6. razreda starogradskih osnovnih škola održano je danas u organizaciji opštine i Sportskog saveza Stari grad. U sportskoj sali Košarkaškog kluba „Dinamik“ na Dorćolu, domaćinu opštinskog takmičenja u košarci, okupilo se po šest ekipa, sastavljenih od dečaka i devojčica, petaka i šestaka. Najbolje su bile reprezentacije OŠ „Drinka Pavlović“ u muškoj, i OŠ „Skadarlija“ u ženskoj konkurenciji.

„Danas smo zaokružili ciklus takmičenja u košarci na opštinskom nivou. Zadovoljni smo jer su opština i Sportski savez Stari grad obnovili tradiciju školskih sportskih takmičenja, u kojima je učestvovalo mnogo talentovane dece. Među njima ima dečaka i devojčica koji već aktivno treniraju, a to nam je bio i osnovni cilj jer svi znamo koliko su sport i fizička aktivnost značajni za pravilno psiho-fizičko odrastanje mladih generacija“, poručio je Nedeljko Jovanović, član Veća opštine zadužen za sport i najavio predstojeća takmičenja starogradskih škola u odbojci i futsalu.

Konačni plasman školskog prvenstva starogradskih osnovaca 5. i 6. razreda“ u košarci u muškoj konkurenciji: 1. OŠ „Drinka Pavlović“ 2. OŠ „Mihailo Petrović Alas“ 3. OŠ „Vuk Karadžić“. U ženskoj konkurenciji prva je OŠ „Skadarlija“ druga je OŠ „Kralj Petar Prvi“, a treće mesto su osvojile devojčice iz OŠ „Mihailo Petrović Alas“.

Podsećamo da je Gradska opština Stari grad  organizovala niz besplatnih programa za najmlađe Starograđane. Za đake prvake besplatnu školu plivanja, a za najmlađe osnovce do četvrtog razreda besplatnu „Školu sporta“ u SRPC „Milan Gale Muškatirović – 25. maj“.