OPŠTINA STARI GRAD UGOSTILA OSNOVCE IZ OSOJANA

Gradska opština Stari grad je prošlog vikenda bila domaćin deci iz Osojana, sa Kosova i Metohije. Dvadeset dvoje učenika, od petog do osmog razreda Osnovne škole „Radoš Tošić”, bili su gosti svojih vršnjaka iz starogradskih osnovnih škola, a tokom trodnevne posete Beogradu, imali su bogat i zanimljiv program obilaska našeg glavnog grada.

Osnovci iz Osojana doputovali su u petak popodne na Stari grad. U svečanoj opštinskoj sali prvo su se upoznali sa predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, kao i domaćinima i drugarima iz starogradskih škola, u čijim domovima su bili smešteni. Iste večeri prisustvovali su projekciji filma „Deda mraz i kompanija” u prostorijama starogradske Ustanove kulture „Parobrod”.

Domaćini su se pobrinuli da osnovcima sa Kosova i Metohije ova poseta Beogradu bude sadržajna, prepuna aktivnosti i nezaboravna. Prvog dana vikenda su posetili fudbalske stadione FK Crvena Zvezda -„Rajko Mitić” i FK „Partizan” na Topčiderskom brdu, a potom i Muzej Nikole Tesle. U subotu popodne su imali priliku da se u prostorijama Adrija Medija Grupe u Vlajkovićevoj na licu mesta upoznaju i vide kako se u jednoj redakciji radi i kako se prave dnevne novine i magazini. Tom prilikom su im zahvaljujući kompaniji „Bambi” uručeni i prigodni pokloni dobrodošlice, a završetak uspešnog dana, u veseloj atmosferi je nastavljen na Beogradskom sajmu i Novogodišnjem vašaru. Za poslednji dan vikenda naši dragi gosti su se u pratnji domaćina i profesonalnog vodiča upoznali sa baštinom Knez Mihailove ulice, Beogradske tvrđave, kao i sa drugim turističkim i kulturno – istorijski lokalitetima u centralnoj zoni Starog grada.

Gradska opština Stari grad se ovom prilikom zahvaljuje svima koji su nesebično pomogli da se deca iz Osojana osećaju prijatno tokom boravka u Beogradu. Posebnu zahvalnost dugujemo starogradskim osnovcima i njihovom roditeljima, u čijim domovima su bili smešteni njihovi drugari sa Kosova i Metohije, profesionalnom turističkom vodiču Bojani Šestović, kao i kompanijama „Bambi” iz Požarevca i Adrija Medija Grupi iz Beograda.