OPŠTINA STARI GRAD PROGLASILA PRVI STEPEN PRIPRAVNOSTI

Na današnjem vandrednom sastanku Štaba za vanredene sutuacije, GO Stari grad je, uzimajući u obzir izveštaj RHMZ Srbije da se od 16. do 22. januara očekuju niske tempretaure i snežne padavine, proglasila prvi stepen pripravnosti.

Prvi stepen pripravnosti propisuje da se članovi opštinskog Štaba ne mogu udaljavati iz mesta stanovanja, da telefoni moraju biti uključeni 24 časa i da se u okviru odeljenja, odseka i službi Uprave GO Stari grad moraju organizovati aktivnosti u skladu sa Operativnim planom organizovanja i funkcionisanja gradske opštine Stari grad u zimskim uslovima.

Na ovaj način svi subjekti sistema zaštite i spasavanja i pogoni JKP na teritoriji opštine Stari grad su dužni da izvrše potrebne pripreme za rad u najavljenim ledenim danima. Takođe, u Upravi GO Stari grad u toku su pripreme: Volonterskog servisa, Kancelarije za mlade, Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju za rad u narednim ledenim danima, kao i za nastavak distribucije soli.

Podsećamo Starograđane da se besplatna distribucija industrijske soli vrši u zgradi opštine i u SRPC „Milan Gale Muškatirović”.

Opštinski štab za vanredne situacije pratiće vremenske prilike i stanje na teritoriji Starog grada i u skladu sa potrebama izvršiće i aktiviranje postupaka prema Operativnom planu organizovanja i funkcionisanja gradske opštine Stari grad u zimskim uslovima.

Pozivaju se Starograđani, skupštine/saveti zgrada, vlasnici radnji i lokala, kao i privredna društva da izvrše potrebne pripreme i da se organizuju, kako bi se čišćenje snega i posipanje soli obavilo na adekvatan i potreban način.

Odeljenju za informisanje svakodnevno će putem opštinskog veb portala obaveštavati sugrađane o aktuelnoj vremenskoj prognozi, punktovima na kojima mogu da preuzmu industrijsku so, i apelovati na obavezu čišćenja snega i leda koja je propisana Odlukom o komunalnom redu.

Sve potrebne informacije Starograđani mogu dobiti na telefon opštinskog Kontakt centra broj 785-2-999.

Republički hidrometeorološki zavod – Vremenska prognoza za Beograd (16/21.01.2017)