OPŠTINA STARI GRAD POŽELELA DOBRODIŠLICU ĐACIMA PRVACIMA

Gradska opština Stari grad je, povodom početka nove školske godine, obezbedila 547 poklon paketića za sve đake prvake sedam starogradskih osnovnih škola.

Najmlađe osnovce su u klupama njihovih učionica obradovali rančevi dobrodošlice, u kojima je spakovan prateći školski pribor – pernice sa olovkama, gumicama i zarezačima, pribor za likovno i naravno, slatki paketić za užinu.

Mališanima i njihovim roditeljima dobrodošlicu i srećan polazak u školu poželeli su i predstavnici naše opštine, na čelu sa predsednikom Radoslavom Marjanovićem, koji je ovom prilikom posetio – Osnovnu školu „Drinka Pavlović“.

„Polazak u školu je veliki događaj u životu svakog deteta i roditelja, a naša želja je da vam prvi školski dan ostane u trajnom sećanju. Zato je naša opština za vas pripremila prigodne poklone – rančeve sa školskim priborom, za vaš srećniji, veseliji i bezbrižniji polazak u školu“, rekao je predsednik Radoslav Marjanović i istakao da je unapređenje uslova i kvaliteta školovanja jedan od prioriteta u radu opštine Stari grad.

„Zato kontinuirano pomažemo sve starogradske škole kako bi naša deca imala bolje i bezbednije uslove za učenje i druženje. Takođe, danas smo sve osnovce od trećeg do šestog razreda obradovali tabletima, a nastavnike lap-top računarima, koji je obezbedio Grad Beograd“, poručio je predsednik Marjanović i prisutne upoznao sa besplanim programima koje za osnovce pripremila opština Stari grad.

„Za sve starogradske prvake organizovali smo besplatnu školu plivanja, a za učenike od prvog do četvrtog razreda besplatan sportski i edukativni program koji će se održati u sportskom centru „25. maj“ i u uslužnom centru GO Stari grad” rekao je predsednik Radoslav Marjanović i pozvao roditelje da posete Uslužni centar opštine do 17. septembra i prijave svoje dete na neki od besplatnih programa.