ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ПОЖЕЛЕЛА ДОБРОДИШЛИЦУ ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

Градска општина Стари град је, поводом почетка нове школске године, обезбедила 547 поклон пакетића за све ђаке прваке седам староградских основних школа.

Најмлађе основце су у клупама њихових учионица обрадовали ранчеви добродошлице, у којима је спакован пратећи школски прибор – пернице са оловкама, гумицама и зарезачима, прибор за ликовно и наравно, слатки пакетић за ужину.

Малишанима и њиховим родитељима добродошлицу и срећан полазак у школу пожелели су и представници наше општине, на челу са председником Радославом Марјановићем, који је овом приликом посетио – Основну школу „Дринка Павловић“.

„Полазак у школу је велики догађај у животу сваког детета и родитеља, а наша жеља је да вам први школски дан остане у трајном сећању. Зато је наша општина за вас припремила пригодне поклоне – ранчеве са школским прибором, за ваш срећнији, веселији и безбрижнији полазак у школу“, рекао је председник Радослав Марјановић и истакао да је унапређење услова и квалитета школовања један од приоритета у раду општине Стари град.

„Зато континуирано помажемо све староградске школе како би наша деца имала боље и безбедније услове за учење и дружење. Такође, данас смо све основце од трећег до шестог разреда обрадовали таблетима, а наставнике лап-топ рачунарима, који је обезбедио Град Београд“, поручио је председник Марјановић и присутне упознао са беспланим програмима које за основце припремила општина Стари град.

„За све староградске прваке организовали смо бесплатну школу пливања, а за ученике од првог до четвртог разреда бесплатан спортски и едукативни програм који ће се одржати у спортском центру „25. мај“ и у услужном центру ГО Стари град” рекао је председник Радослав Марјановић и позвао родитеље да посете Услужни центар општине до 17. септембра и пријаве своје дете на неки од бесплатних програма.