OPŠTINA STARI GRAD PODELILA 518 NETBUK RAČUNARA

GO Stari grad tradicionalno sprovodi akciju „Trećaci onlajn” u okviru koje svake godine obraduje učenike starogradskih osnovnih škola novim netbuk računarima. Marko Bastać, član Veća opštine, u Osnovnoj školi „Mihailo Petrović Alas“, đacima trećeg razreda uručio je prenosive računare.

– Srećni smo što iz godine u godinu imamo sve više digitalnopismenih mladih ljudi jer se obrazovanje, čak i u osnovnim školama sve više odvija onlajn. Biće nam drago da i u budućnosti obradujemo najmlađe, ne samo kroz ovu akciju, već i putem različitih programa u okviru kojih ulažemo u njihovo obrazovanje. Važno je da im obezbedimo što kvalitetniju nastavu kako bi stekli sva ona znanja i veštine koje su u današnjem digitalnom svetu neophodne – rekao je Marko Bastać iz opštine Stari grad.

Učenici koji će od danas moći da rade i uče na netbuk računarima bili su zadovoljni zbog novih školskih pomagala zahvaljujući kojima će im rad na nastavnim zadacima biti zanimljiviji i lakši.

Opština Stari grad šestu godinu za redom sprovodi akciju „Trećaci online“ u svrhu boljih i jednostavnijih uslova školovanja.

Ove godine dodeljeno je ukupno 518 računara starogradskim đacima.