OPŠTINA STARI GRAD ORGANIZUJE BESPLATNE VEŽBE ZA POBOLJŠANJE I OČUVANJE ZDRAVLJA

Gradska opština Stari grad u saradnji sa Ćigong savezom Srbije organizuje besplatan trening veština za poboljšanje i očuvanje zdravlja. Ćigong predstavlja bitan deo terapije tradicionalne kineske medicine i već dugi niz godina se, kao terapijska i preventivna praksa izučava na kineskim univerzitetima.

Efikasno se upotrebljava u poboljšanju stanja kao što su hipertenzija, bolovi u leđima, dijabetes, alergija, astma, artritis, depresija, bolesti zavisnosti i anksioznost.

Postoji nekoliko stotina vežbi koje se praktikuju u okviru ćigonga, a svi pokreti se izvode polako uz svesnu kontrolu disanja i fokusiranja misli na „ovde“ i „sada“. Posebna pažnja se posvećuje telesnoj posturi i pravilnosti izvođenja pokreta, koji za cilj ima pokretanje životne energije kroz čitavo telo. Na taj način se, tokom vremena, povećava koncentracija i mentalna izdržljivost polaznika, a telo se dovodi u balans. Efekti vežbanja se osećaju već nakon nekoliko treninga.

Treninzi ove istočnjačke veštine će se održavati vikendom u prepodnevnim terminima, a svi zainteresovani Starograđani se mogu prijaviti, do 22. oktobra, pozivom Kontakt centru opštine Stari grad na broj 785-2-999.