OPŠTINA STARI GRAD – LIČNA KARTA PRESTONICE

Gostujući u emisiji ”Otvoreni studio” predsednik Gradske opštine Stari grad rekao je da ova opština predstavlja ličnu kartu naše prestonice i da je zbog toga važno da fasade i ulice budu čiste, da se organizuju kvalitetne manifestacije tokom čitave godine, neguje kulturno istorijsko nasleđe koje je utkano u svaku poru ove centralne beogradske opštine.

”Upravo iz ovih razloga, tokom čitave godine organizovali smo niz akcija koje za cilj imaju da ulepšaju ukupan izgled naše opštine, poput uklanjanja grafita sa fasada zgrada a trenutno je u toku obnova 14 fasada koje su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika grada Beograda” istakao je Marjanović i dodao da je odgovornost rukovodstva opštine velika zbog činjenice da veliki broj domaćih i stranih turista koji posećuju Beograd najviše vremena provede upravo na Starom gradu.

Jedan od ciljeva za narednu godinu, kada se očekuje veći broj turista, jeste da Stari grad postane opština manifestacija, a prva u nizu manifestacija koja će se održati jeste ”Starogradska zima”.

”Starogradska zima” održaće se u periodu od 17. decembra do 21. januara u Parku vojvode Vuka na Topličinom vencu pod sloganom Za sve nas. ”U okviru Beogradske zime, prvi put ove godine održaće se i Starogradska zima koja će trajati 36 dana i u čijem sklopu će se organizovati koncerti, radionice za mališane, program za seniore i ljubitelje gastronomije”, najavio je Marjanović i pozvao sve sugrađane da u petak od 17 časova dođu na svečano otvaranje Starogradske zime i uživaju u pripremljenom programu. U duhu praznika predsednik opštine pozvao je još jednom sve roditelje sa Starog grada da iskoriste svoje pravo i prijave svoje mališane za besplatne novogodišnje paketiće koji će se ove godine po prvi put dodeljivati. ”Prijave za novogodišnje paketiće otvorene su do 15. decembra, a do sada nam je pristiglo preko 2000 prijava zbog čega sam veoma srećan”, istakao je Marjanović.