ОПШТИНА СТАРИ ГРАД – ЛИЧНА КАРТА ПРЕСТОНИЦЕ

Гостујући у емисији ”Отворени студио” председник Градске општине Стари град рекао је да ова општина представља личну карту наше престонице и да је због тога важно да фасаде и улице буду чисте, да се организују квалитетне манифестације током читаве године, негује културно историјско наслеђе које је уткано у сваку пору ове централне београдске општине.

”Управо из ових разлога, током читаве године организовали смо низ акција које за циљ имају да улепшају укупан изглед наше општине, попут уклањања графита са фасада зграда а тренутно је у току обнова 14 фасада које су под заштитом Завода за заштиту споменика града Београда” истакао је Марјановић и додао да је одговорност руководства општине велика због чињенице да велики број домаћих и страних туриста који посећују Београд највише времена проведе управо на Старом граду.

Један од циљева за наредну годину, када се очекује већи број туриста, јесте да Стари град постане општина манифестација, а прва у низу манифестација која ће се одржати јесте ”Староградска зима”.

”Староградска зима” одржаће се у периоду од 17. децембра до 21. јануара у Парку војводе Вука на Топличином венцу под слоганом За све нас. ”У оквиру Београдске зиме, први пут ове године одржаће се и Староградска зима која ће трајати 36 дана и у чијем склопу ће се организовати концерти, радионице за малишане, програм за сениоре и љубитеље гастрономије”, најавио је Марјановић и позвао све суграђане да у петак од 17 часова дођу на свечано отварање Староградске зиме и уживају у припремљеном програму. У духу празника председник општине позвао је још једном све родитеље са Старог града да искористе своје право и пријаве своје малишане за бесплатне новогодишње пакетиће који ће се ове године по први пут додељивати. ”Пријаве за новогодишње пакетиће отворене су до 15. децембра, а до сада нам је пристигло преко 2000 пријава због чега сам веома срећан”, истакао је Марјановић.