OPŠTINA STARI GRAD DODELILA POKLON ČESTITKE RODITELJIMA BEBA – PO DESET HILJADA DINARA ZA 297 PORODICA

Veliku salu Gradske opštine Stari grad u sredu 14. marta ispunili su osmesi, dečija kolica i graja najmlađih stanovnika ove opštine. Povod za okupljanje najmlađih Starograđana bila je dodela poklon-čestitiki u iznosu od deset hiljada dinara roditeljima koji su tokom 2017. godine dobili prinovu.

U prisustvu ponosnih mama i tata, starijih braće i sestara, baka i deka, predsednik opštine Marko Bastać, uručio je poklon-čestitke roditeljima 297 beba, koje su tokom prethodne godine rođene na teritoriji centralne beogradske opštine.

U ime opštine prisutne je pozdravila predsednica Skupštine GO Stari grad Mila Popović.

– Želim vam dobrodošlicu i veoma dobro znam kakav je osećaj jer sam i sama dva puta bila na vašem mestu. Uprkos teškoćama sa kojima smo suočeni, rukovodstvo opštine neće odustati odakcija i programa namenjenim našim najmlađim građanima – poručila je Mila Popović.

Marija Jovanović, majka jedanaestomesečnog Save, prijatno je obradovana opštinskom poklon čestitkom.

– Novac nije toliko bitan, koliko me je oduševio gest opštine. Shvatite da neko misli na vas i volela bih da mnoge nove generacije beba budu deo ove opštinske akcije.

Slično misli i bračni par Švreko, a mali Viktor je na svoj način iskazivao radost. Gledao je oko sebe i veselo mahao ručicama.

– Hvala našoj opštini. Još jedan u nizu načina da pokažu da brinu od najmalđih do najstarijih. Svaka čast!

Akciju pod nazivom „Bebama na dar“ opština Stari grad organizuje od 1999. godine.