OPŠTINA POMAŽE NABAVKU OPREME ZA KBC „ZVEZDARA“

Gradska opština Stari grad je, nastavljajući opredeljenje da pomaže zdravstvene ustanove u kojima se leči najveći broj Starograđana, obezbedila je značajna sredstva za obnovu i nabavku opreme za gradske i republičke zdravstvene ustanove.

Odlukom Opštinskog veća Kliničko bolničkom centru „Zvezdara“ opredeljeno je 2,9 miliona dinara, za nabavku sterilizatora mikroforcepsa, mikromakaza i drugih sitnih instrumenata za Kliniku za očne bolesti i nabavku endoskopskih instrumenata za operacioni blok Odeljenja urologije KBC “Zvezdara“.

Ovo nije prva donacija KBC – u koju je obezbedila Gradska opština Stari grad. Prošle godine je nabavljeno pet kompjutera, dva štampača, kao i dva skenera, vrednosti oko 300.000 dinara, i ultrazvučni aparat. Ujedno, donacijom od 2,5 miliona dinara Opština je pomogla rekonstrukciju amfiteatarske sale bolnice.

Podsećamo da je u okviru kontinuirane pomoći DZ „Stari grad“ skoro opredeljeno 9 miliona dinara za adaptaciju i sanaciju ambulante Dubrovačkoj ulici, i 2,9 miliona dinara za nabavku EKG i TA holtera i 7 EKG-a aparata za potrebe nesmetanog rada starogradske ustanove primarne zdravstvene zaštite građana. Opštinskim sredstvima će se ispred Dečjeg dispanzera uraditi nova ograda ispred Dečijeg dispanzera a postojeća, ispred dispanzera za odrasle sanirati.

Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ nedavno je odobreno 2,5 miliona dinara za kupovinu ultrazvučnog aparata sa dve sonde. U GAK „ Narodni front“ godišnje se obavi 6.500 porođaja, dok Klinika raspolaže sa 330 bolesničkih postelja za ginekologiju i akušerstvo i 158 postelja za novorođene bebe. Takođe, Gradskom zavodu za kožne i venerične bolesti, Opština Stari grad je pomogla sa oko 1,5 miliona dinara za nabavku medicinske opreme i kancelarijskog nameštaja, što je samo jedna u nizu pomoći ovoj zdravstvenoj instituciji.