OPŠTINA PODELILA 584 RAČUNARA TREĆACIMA

I ove godine, opština Stari grad je u okviru projekta „Trećaci online“ dodelila 584 prenosna računara tzv. net buka trećacima u svih osam osnovnih škola na teritoriji opštine.

Svečana dodela organizovana je u O.Š. „Braća Baruh“ koja je ovom prilikom dobila 63 računara sa instaliranim operativnim sistemom.

Osim učenika trećih razreda, prenosne računare dobili su i njihovi učitelji, a predstavnici opštine Stari grad su pored računara obezbedili i obuku koja će i učenicima i učiteljima olakšati korišćenje računara i otvoriti mogućnosti za nova saznanja.

„U želji da našim đacima omogućimo bolje uslove za edukaciju, inicirali smo projekat „trećaci online“ koji se već treću godinu za redom uspešno realizuje. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u mogućnosti da školarcima učenje i informisanje, učinimo lakšim i zanimljivijim. Planiramo da kroz naredne projekte nastavimo da stimulišemo đake u njihovoj edukaciji i ličnom ostvarivanju“ – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Stari grad

Kompjutere su dobili učenici škola „Braća Baruh“, „Drinka Pavlović“, „Kralj Petar Prvi“, Mihailo Petrović Alas“, „Skadarlija“, „Stari Grad“, „Dragan Kovačević“ i „Vuk Karadžić“

„Siguran sam da će se naša uspešna saradnja sa opštinom Stapi grad nastaviti i da ćemo zajedničkim radom obezbediti unapređen sistem obrazovanja i narednim generacijama“ – istakao je Dragomir Ivanović direktor O.Š. „Braća Baruh“.